{ "Description": "Controlebestand voor domeineigendom voor Microsoft 365 - plaats in de hoofdmap van de website", "Domain": "dktwente.nl", "Id": "a91e8c94-1191-45a6-b5c9-9873d98e92c8" }
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Woudenberg

Feestmaal

Vannacht was ik het feestmaal. Van een mug. We hebben een klamboe boven het bed hangen, een hele mooie die je het gevoel geeft in een hemelbed te liggen. Prachtig mooi. Maar waarom het ding op alle 4 de hoeken een opening moet hebben is me een raadsel! Het maakt van ons hemelbed een muggenhemel. Er staat een muggenuitnodiging op: happies! Gratis en voor niets.

Nou heb ik het geluk dat we in Nederland wonen. Buiten wat gekmakend gezoem en irritante jeuk heeft een muggenbeet verder geen gevolgen. Helaas zijn de beestjes die onze huisdieren als menu hebben wat minder onschuldig.

Er zijn er twee: de vlo en de teek. Buiten het feit dat ze voor veel jeuk en ongemak zorgen, kunnen deze beestjes parasieten bij zich dragen die een heleboel schade kunnen aanrichten. Zo zijn vlooien dragers van lintworm en teken kunnen de ziekte van Lyme en nare bloedziektes overbrengen. Vaak merk je dit pas als het te laat is.

Dus laat uw huisdier geen feestmaal worden en gebruik een goed anti-vlo en tekenmiddelen. Let alleen wel op, want de ontwikkeling van deze kriebelaars heeft niet stil gestaan en ze zijn ongevoelig geworden voor een aantal middelen. Als dierenartsen houden we deze ontwikkelingen goed in de gaten en voor een advies wat wel of niet werkt bent u bij ons aan het goede adres. Voor nu ga ik eerst op jacht naar de mug die voor mij het voer voor deze column was. En zo is de cirkel weer rond!


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Krekelcrisis

Comments


bottom of page