{ "Description": "Controlebestand voor domeineigendom voor Microsoft 365 - plaats in de hoofdmap van de website", "Domain": "dktwente.nl", "Id": "a91e8c94-1191-45a6-b5c9-9873d98e92c8" }
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Woudenberg

De tijd staat even stil

Over het algemeen zijn mijn dagen goed gevuld. Rustige momentjes zijn soms ver te zoeken en in alle drukte vergeet je soms waar het eigenlijk om draait. Een bezoek aan mijn demente oma van 87, bracht me terug naar het hier en nu.

Op die leeftijd heeft alle drukte geen betekenis meer. Toen ik binnen kwam was ze met volle teugen aan het genieten van een over de top toetje met vruchtjes uit blik, advocaat, slagroom en een mergpijpje. Dat was wat er nog in de kast stond. Dat het totaal niet bij elkaar paste en 1 natte kledderbende werd, maakte niks uit. Haar pruik had ze afgedaan, het “ding” jeukte alleen maar, en haar prachtige witte haar piekte alle kanten op. Ik had mijn hond mee genomen en terwijl dat ze Flox aan het aaien was, probeerde ze me een verhaal te vertellen waar ze de draad al snel van kwijt raakte. Maar dat gaf niet, want ze genoot van het gezelschap van mij en de hond.

Dieren zijn ontzettend belangrijk voor veel mensen, maar voor ouderen in het bijzonder. Een tijd geleden deed ik een huisbezoek bij een mevrouw op leeftijd. Haar verhaal zal me altijd bij blijven. Ook hier stond de tijd even stil terwijl ze me het verhaal over haar levenswerk: het opvangen van dieren vertelde. Samen met wijlen haar man, was zij de oprichtster van de eerste dierenambulance. Helaas kon ik niets meer voor haar kat Joost doen en moest ik hem inslapen.

Het was geweldig om mevrouw deze week weer te zien met haar nieuwste aanwinst Sjonnie. Samen met haar dochter heeft ze dit bejaarde katertje uit het asiel gehaald om met haar te kunnen genieten van zijn oude dag. Haar dochter zal voor hem zorgen mocht dit nodig zijn, maar stiekem hoop ik dat zij en Sjonnie nog een paar prachtige jaren samen mogen doorbrengen!


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Krekelcrisis

Comments


bottom of page