{ "Description": "Controlebestand voor domeineigendom voor Microsoft 365 - plaats in de hoofdmap van de website", "Domain": "dktwente.nl", "Id": "a91e8c94-1191-45a6-b5c9-9873d98e92c8" }
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Woudenberg

Chihuahua

“ Je gaat een wat? “ , is de meest gehoorde reactie van mensen als ik hen vertel dat mijn nieuwe hond een Chihuahua zal zijn. Toegegeven, na een Ierse Setter, Border Collie en dove Engelse Stafford, zal dit kleine monstertje wel even wennen zijn. Anderzijds past het wel in dit gemêleerde gezelschap van huisgenoten die de afgelopen jaren mijn leven zoveel mooier hebben gemaakt.

Want wat maakt het uit welke viervoeter je in huis hebt? Deense dog, Chihuahua, Sfinx of cavia; ieder huisdier heeft zijn eigen charmes. En ieder huishouden heeft zo zijn pluspunten en beperkingen die bepalen welk dier past.

In mijn knusse huis, dat van knus naar toch wat aan de kleine kant is gegaan na de geboorte van mijn kinderen, is geen ruimte meer voor een grote hond. Ik heb ook niet meer de tijd die noodzakelijk is om een jachthond en een border collie te vermaken. Maar ik ben wel gewend aan uitdaging als het op honden aankomt en dat vind ik leuk. Met een Chihuahua: grote hond in een kleine verpakking, zal dat vast gaan lukken.

Naast dit kleintje alles te leren wat hij leren moet om een fijne band met elkaar te krijgen, wordt het mijn nieuwe uitdaging te laten zien dat kleine hondjes net zoveel kunnen leren als grote honden. Tot ziens op het behendigheidsveld, waar mijn Chihuahua het vast beter gaat doen dan ik!


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Krekelcrisis

コメント


bottom of page